Decoration

Sid Dickens Memory Blocks

Het verhaal van Sid Dickens

Het merk Sid Dickens werd in 1994 opgezet door de kunstenaar en ontwerper Sid Dickens. Sid is in de vroege jaren 90 opgeleid als beeldhouwer en onderscheidde zich al snel vanwege zijn productieve bloktegels.
Zo werkte en experimenteerde hij met een ongebruikelijke combinatie van materialen en technieken die uiteindelijk het handelsmerk van zijn kenmerkende stijl zijn geworden.

‘’Ik ben begonnen door kleine stukjes samen te voegen en veel verschillende ideeën in 1 stuk te combineren, als een soort legpuzzel, met als doel een meer toegankelijke en betaalbare manier te vinden om kunst bij de mensen thuis te brengen.’’ – Sid Dickens

Nu is Sid Dickens een Canadees ontwerp- en productiebedrijf dat bekend staat om zijn vakmanschap en unieke decoratieve tegels genaamd Memory Blocks, oftewel Geheugenblokken.

Sid Dickens Tableaus

De originele ‘Memory Blocks’ zijn met de hand gemaakte wandtegels. Deze tegels zijn speciaal ontworpen om te verzamelen en mooie herinneringen samen te bundelen. Deze samengestelde tegels doen denken aan de oude merklap van vroeger, waar afbeeldingen op geborduurd werden passend bij de interesses van de bijbehorende familie. De Sid Dickens tegels zorgen niet alleen voor een prachtige aanvulling in het interieur, maar zijn ook echte blikvangers en zorgen vaak voor bijzondere gesprekken. En het leuke van dit concept is dat je allerlei tegels met elkaar kunt combineren, niemand heeft dezelfde combinatie. Je hebt dus altijd een unieke muurdecoratie!

Productie Sid Dickens

De Memory Blocks worden gemaakt door de lokale ambachtslieden met behulp van de ingrediënten van porseleinachtig gips, gecombineerd met tijd en geduld.

In de eerste stap van de werkwijze wordt er gebruik gemaakt van 3D- printtechnologie. Op deze manier kunnen de mallen van de tegels snel gemaakt worden.
De tegels zijn gemaakt van duurzaam hoogwaardig porselein-achtig gips, vrij van giftige oplosmiddelen. Dit gips wordt handmatig in de vormen gegoten en uitgehard. Daarna worden de tegels op een natuurlijke wijze gedroogd en vervolgens opgeslagen in een gedempte oven om het laatste vocht uit de tegels te halen.

Zodra de tegel droog is begint de decoratiefase. Er worden verschillende technieken gebruikt. En er wordt gewerkt met verschillende lagen. Dit zorgt uiteindelijk voor de gewenste kleur, textuur en afwerking van de tableaus.

Duurzaamheid

Tijdens de productie van een Sid Dickens tegel worden er zoveel mogelijk materialen gerecycled en wordt er extra zorgvuldig met het productieafval omgegaan. Alle verven en coatings zijn op waterbasis, gemaakt van duurzame materialen en afkomstig uit Noord- Amerika.
Verder zet Sid Dickens zich in voor het in stand houden van goed functionerende en bio diverse ecosystemen in de regio waar zij actief zijn, British Columbia, Canada.

Unieke Quotes

Iedere Sid Dickens tegel heeft een nummer, een titel en een korte poëtische quote op de achterkant. Deze quote is passend bij het uiterlijk van de tegel en is bijna net zo mooi als de tegel zelf! Zo wordt een verzameling van Sid Dickens tegels nóg persoonlijker, en maak je een wand vol herinneringen.

Een mooi voorbeeld is de quote van de tegel ‘Love Lock’:

Holder of my secrets,
My heart is yours,
Now and forever more.

Sid Dickens Collectie

Sid Dickens heeft heel veel verschillende collecties. Ieder jaar verschijnt er een serie nieuwe handgemaakte tegels, maar helaas gaat er dan ook een oude serie uit de collectie. Een nieuwe serie tegels is altijd variërend tussen sterrenbeelden, bloemen, dieren, art-deco, muziek, 3D, zwart-wit, kleur, goud of zilver, letters en woorden en nog veel meer. Er is altijd een tegel die het beste bij jouw smaak en interieur past.

Hoe hang je je Sid Dickens tegel op?

Sid Dickens- tegels worden het best weergegeven aan de muur. Zo zijn ze leuk op zichzelf of in een groep. Als je decoratiebehoeften, stemmingen of collecties veranderen, bieden de Sid Dickens tegels je de vrijheid om je eigen samengestelde kunst weer aan te passen en je muren te personaliseren.

Om de tegels op te kunnen hangen zijn er geen inlijst- of installatiekosten nodig. De achterkant van elke tegel is namelijk afgewerkt met een opening om de tegel op te hangen.

Houd er rekening mee dat je Sid Dickens tegels uit de buurt blijven van direct zonlicht en vocht. Blootstelling hieraan kan ervoor zorgen dat de Memory Blocks vervagen of verkleuren. Dit is natuurlijk iets wat je absoluut niet wil! 😉

InHuis Interieur bezit over een groot assortiment van de Sid Dickens tiles. Ben je benieuwd naar de gehele collectie? Die vind je hier. Ook is op de website van InHuis Interieur te zien welke tegels er op voorraad zijn en welke niet. Ben je op zoek naar een specifieke tegel of heb je vragen over de levertijd? Laat het ons dan vooral weten!

Back to list