Huisparfum

Lampe Berger werkt niet, wat kan er aan de hand zijn?

Lampe berger werkt niet meer

Je hebt een prachtige Lampe Berger brander gekocht, maar ineens doet hij het niet meer. Wat nu? Zal je denken. Geen paniek, er kunnen verschillende oorzaken zijn. Wij helpen je graag verder.

Waarom werkt mijn Lampe Berger brander niet meer?

 1. De lont heeft nog niet voldoende vloeistof opgenomen. De steen heeft nu geen brandstof om vlam te vatten. Voor het eerste gebruik moet de lont minstens een half uur de tijd hebben om de vloeistof op te zuigen, daarna kan de steen aangestoken worden.
 2. De Lampe Berger werkt niet meer omdat je lontje aan vervanging toe is. Heb je je lont al ongeveer 1,5 jaar en gebruik je hem intensief? Dan kan het zo maar zijn dat jouw lont vervangen moet worden. Na ongeveer 1,5 jaar haalt de vuursteen zijn hoge temperaturen niet meer en zal de werking dus ook minder zijn. Je merkt vaak dat de steen niet meer aangaat, of wel aangaat maar na het uitblazen niet meer heet blijft. Ook zuivert de Lampe Berger de lucht niet meer en wordt het parfum minder goed verspreid. Bestel eenvoudig een nieuw Lampe Berger lont in onze webshop.
 3. De vuursteen is nat geworden. Wanneer dit het geval is, werkt de Lampe Berger niet meer. Dit kun je zien aan de donkere kleur die de steen heeft. Wanneer dit gebeurd is, raden we aan om de lont uit de fles te verwijderen en deze te laten drogen op een bordje. Laat dit een paar dagen liggen.
 4. Lampe Berger werkt niet meer omdat je de verkeerde vloeistof gebruikt hebt. De enige vloeistof die in de Lampe Berger brander gebruikt mag worden is de Lampe Berger navulling 500 ml en 1000 ml (of een klein flesje van 250ml). Op de fles staat duidelijk aangegeven of de vloeistof bestemd is voor de brander of de geurstokjes of mist diffuser. Ook navulling van andere merken is niet geschikt voor de Lampe Berger brander. Let dus goed op dat je de juiste vloeistof gebruikt. Toch per ongeluk de verkeerde vloeistof gebruikt? Doe dan het volgende:

Lampe Berger brander reinigen

 • Spoel de brander helemaal schoon met water. Zorg dat alle verkeerde vloeistof eruit is en laat hem minstens een dag staan zodat hij helemaal droog is.
 • Knijp de lont zoveel mogelijk uit. Let er wel altijd op dat je de vuursteen nooit met je vingers aanraakt of in aanraking laat komen met vloeistof/water. Wat je wel mag doen is het lont voorzichtig uitspoelen met heet water om de verkeerde vloeistof eruit te halen. Let wel op dat de vuursteen niet nat wordt. Laat het lontje nu minstens 2 dagen drogen of langer als hij nog niet droog is. Het is het makkelijkste om het op een bordje te drogen.
 • Nu kun je de juiste vloeistof in je Lampe Berger brander doen en proberen of hij nu weer werkt. Ga precies te werk zoals je normaal gesproken doet. Voor meer informatie, bekijk de Lampe Berger gebruiksaanwijzing.

Dit stappenplan kun je ook volgen als je brander  bijvoorbeeld met zeep of schoonmaakmiddel in aanraking is geweest.

Lampe Berger tips

 • De vuursteen mag absoluut niet nat worden. Dit geldt zowel voor water als voor de vloeistof voor de brander.
 • De vuursteen mag niet met de hand vastgepakt worden. Wij adviseren altijd om hem onderaan het ijzertje vast te pakken.
 • Vul de brander met 1/3 vloeistof, zodat er nog genoeg zuurstof in de fles zit.
 • Gebruik nooit zeep of schoonmaakmiddel in de brander of voor je Lampe Berger lont.

Kortom, denk je hé mijn Lampe Berger werkt niet meer, raak niet in paniek maar kijk rustig wat er bij jou aan de hand kan zijn.

Lampe Berger Vloeistof Exquisite Sparkle 1000 ml

29.95
De Lampe Berger Exquisite Sparkle - Pétillance Exquise is een kruidige, maar frisse geur met een feestelijk tintje. De combinatie van grapefruit, patchouli en muskus samen met het bruisende effect van champagne zorgt voor een optimale prikkeling van jouw zintuigen. Daarnaast geven rozen, viooltjes en lelietjes van dalen een bloemig karakter aan het huisparfum. Laat je woonkamer en keuken sprankelen met de Lampe Berger Exquisite Sparkle navulling voor in je brander.

Lampe Berger Air Pur System vuursteen

14.95
Lampe Berger Lont Vuursteen is het enige lontje inclusief vuursteen voor jouw Lampe Berger Brander. Het lont is universeel en past op elke Lampe Berger brander. Het Lampe Berger Lont is aan vervanging onderhevig en dient ongeveer elk jaar vervangen te worden voor optimaal resultaat.

Lampe Berger STARTERSET Essentielle Ronde incl. 2 x 250 ml vloeistof

42.50
De Lampe Berger Starterset Ronde is een mooie bolvormige transparante brander geschikt voor ieder interieur. De startersets van Lampe Berger worden geleverd met 2 flesjes navulling van 250 ml. Ideaal als cadeau of om kennis te maken met de zuiverende werking van de Lampe Berger brander. Alle Lampe Berger branders worden standaard geleverd met vuursteen + lont, afsluitdop, sierdop en trechtertje.

Lampe Berger Brander Evanescence Grey

69.00
Lampe Berger Brander Evanescence Grey is een prachtige Brander met een mooi afgewerkt design en een unieke dop. Alle Lampe Berger branders worden standaard geleverd met vuursteen + lont, afsluitdop, sierdop en trechtertje.  
Back to list