Huisparfum

Hoe werkt de Lampe Berger Brander? Uitgelegd in 6 stappen

De Lampe Berger brander werd meer dan 100 jaar geleden uitgevonden door de Franse apotheker Maurice Berger. Hij ontwikkelde een katalytische reiniger, die diende voor het zuiveren van de lucht en het bestrijden van bacteriën in ziekenhuizen. De Lampe Berger zorgde ervoor dat de onaangename luchtjes niet gemaskeerd, maar echt verwijderd werden. Tegenwoordig heeft de Lampe Berger nog steeds precies dezelfde functies als de oorspronkelijke brander: het zuiveren van de lucht en het verwijderen van nare en ongewenste luchtjes in huis, maar dan samen met een heerlijke geurbeleving…

Shop op categorie

Vuursteen (1)

Vloeistof (117)

Doppen en kronen (4)

Branders (86)

Maison Berger in beeld

Lange tijd stond de katalytische reiniger bekend als de Lampe Berger, de 'lamp' die de lucht zuivert. Eind 2018 werd daar 'Parfum Berger' aan toegevoegd. Een prachtige serie van geurstokjes in de vertrouwde geuren van de Lampe Berger. Met de komst van geurkaarsen, car diffusers en de mist diffuser is de merknaam gewijzigd naar Maison Berger. Een complete geurbeleving voor iedere ruimte. Zowel in huis als voor in de auto. Zo maak je iedere plek op de wereld jouw thuis met de vertrouwde geur van Maison Berger.

WERKING

Hoe werkt de Lampe Berger Brander nu eigenlijk? Heb je net een brander aangeschaft of cadeau gekregen? Of ben je gewoon benieuwd hoe het systeem werkt? Dat leggen wij hieronder stap voor stap uit!

Stap 1

Vul de Lampe Berger Brander met jouw favoriete geur vloeistof. Met een keuze uit ruim 50 verschillende geuren vind jij altijd de navulling die bij jou past. Door middel van de bijgesloten trechter vul je je Lampe Berger tot 1/3 met de vloeistof.

Stap 2

Vervolgens plaats je de vuursteen en de afsluitdop op de Lampe Berger en heb je 30 minuten geduld. In deze tijd kan het lont het je favoriete huisparfum goed opnemen, zodat de brander optimaal resultaat kan leveren.

Stap 3

Nu is je Lampe Berger klaar voor gebruik. Haal de afsluitdop van de fles en steek de brander aan. Na 2 tot 3 minuten branden, wordt de vlam zichtbaar kleiner en zie je dat de vuursteen lichtgrijs is geworden.

Stap 4

Blaas de vlam uit en plaats de sierdop op de Lampe Berger. Het systeem kan nu zijn werk gaan doen.

Stap 5

De Lampe Berger heeft ongeveer 30 – 60 minuten nodig om de lucht in een gemiddelde keuken of woonkamer te zuiveren en om een aangenaam parfum te verspreiden.

Stap 6

Na 30 – 60 minuten, als de lucht gezuiverd en geparfumeerd is, verwijder je de sierdop en plaats je de afsluitdop op de Lampe Berger. Op deze manier stopt het zuiverings- en parfumeerproces.

Let op! Gebruik uitsluitend een originele Lampe Berger mét het originele Air Pur System (de vuursteen met lont) én de originele navulling voor de Lampe Berger, verkrijgbaar in 500 ml en 1000 ml. Het Air Pur System (de vuursteen met lont) dient na ongeveer 200 keer gebruiken of na een jaar vervangen te worden.

BRANDERS

Maison Berger branders zijn er in allerlei soorten en maten, van basismodellen tot de meest luxe uitvoeringen. Voor elk interieur is er een passende brander te vinden, of je nu op zoek bent naar een chique of klassiek model of juist een moderne Lampe Berger, er zit altijd iets voor je bij. Elk jaar wordt het assortiment branders uitgebreid met nieuwe modellen. Bovendien vindt er regelmatig een samenwerking plaats met bekende designers. Bekijk hier het volledige assortiment Lampe Berger branders en kies jouw favoriet!

Lampe Berger Brander Boule Black Noire

42.50
Zuiver, Reinigen & Parfumeren! Meer dan 100 jaar geleden werd de Lampe Berger uitgevonden door Fransman Drh. Bergen, hij ontwikkelde een katalytische reiniger die bedoeld

Lampe Berger Brander Clarity Bordeaux

49.95
Zuiver, Reinigen & Parfumeren! Meer dan 100 jaar geleden werd de Lampe Berger uitgevonden door Fransman Drh. Bergen, hij ontwikkelde een

Lampe Berger Brander Origami Clear

42.50
Zuiver, Reinigen & Parfumeren! Meer dan 100 jaar geleden werd de Lampe Berger uitgevonden door Fransman Drh. Bergen, hij ontwikkelde een katalytische reiniger die bedoeld

VLOEISTOF

De navullingen voor de Lampe Berger brander zijn onderverdeeld in 6 verschillende geurfamilies. Of je nu houdt van bloemige, fruitige of frisse geuren of een liefhebber bent van kruidige, zoete of pure geuren, de keuze is reuze. Met in totaal meer dan 50 geuren zit er altijd wel een lekker geurtje bij voor jou. Mocht je niet houden van een huisparfum, maar alleen de lucht in huis willen zuiveren kies dan voor de ‘neutrale’ vloeistof. Dit is een geurloos en functioneel huisparfum, puur om nare luchtjes uit de omgeving te verwijderen. De navullingen zijn verkrijgbaar in 500ml en 1000 ml. Bekijk hier het volledige assortiment Lampe Berger navulling en kies je favoriete geur!

Lampe Berger Vloeistof So Neutral 500 ml

15.95
Lampe Berger Neutre Essentiellle - So Neutral reinigt de lucht zonder te parfumeren. Daarnaast kan de neutrale vloeistof gebruikt worden om ieder Lampe Berger huisparfum te verdunnen, zo kunt u de intensiteit van de Lampe Berger vloeistoffen aanpassen.Wil je tussentijds van geur wisselen, reinig dan je Lampe Berger Brander met de Lampe Berger vloeistof So Neutral. Door middel van de katalytische steen reinigt de Lampe Berger alle nare geurtjes in huis zoals, kook- en rookluchtjes, maar ook geuren van huisdieren.

Lampe Berger Vloeistof Sweet Fig 500 ml

15.95
Met de warme en fruitige geur Sweet Fig - Sous le Figuier van Lampe Berger waan je je even aan de middellandse zee. Het huisparfum krijgt zijn warme geur door de combinatie van kokosmelk, vijg en perzik. De vijgenbladeren geven net dat frisse tintje aan het huisparfum, wat de geurbeleving helemaal compleet maakt. Laat het heerlijk zomers ruiken in huis met deze fruitige en warme navulling voor in je Lampe Berger Brander.

Vloeistof Fresh Wood 500 ml

15.95
Lampe Berger Clarté Boisée - Fresh Wood is een geur met een moderne prikkelende compositite van lavendel en hout. Lavendel stamt af van Lavara, ofwel het Franse woord voor wassen en werd met de tijd het symbool van zuiverheid en kalmte. De frisse geuren van bergamot en ananas worden in deze navulling gecombineerd met de warmte van amber. Ervaar het gevoel van een frisse zomerochtend met de Fresh Wood navulling voor in je Lampe Berger Brander.

Lampe Berger Vloeistof Delicate White Musk 500 ml

15.95
Lampe Berger Délicat Musc Blanc - Delicate White Musk  is een poederachtig en subtiel parfum. De witte musk wordt in het parfum gebruikt om een zachte toets aan te brengen, een betere harmonie te creëren en sensualiteit te genereren. Dit parfum opent met een frisse geur van citrus, gevolgd door een hart van bloemen op basis van amber, musk en ceder. Een heerlijke frisse en poederige navulling voor in je Lampe Berger Brander.

De gehele collectie van Maison Berger is bij InHuis Interieur te koop en bij ons geldt: op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, de volgende dag InHuis!* 

*Mits op voorraad, dit staat duidelijk vermeld bij het desbetreffende product.